Jeg udbyder foredrag og undervisning på uddannelser om ytringsfrihed, whistleblowing og de etiske overvejelser i forbindelse hermed.

Jeg har i de senere år afholdt ca. 40 foredrag, taler, oplæg mv. om ytringsfrihed og whistleblowing. Bl.a. er jeg også at finde som oplægsholder på flere af socialrådgiveruddannelserne rundt om i landet.

Det er emner, som er højst relevante i arbejdet med mennesker, hvilket hundredetusinder af danskere gør hver eneste dag. Og det er især relevant pga. de mange besparelser på alle velfærdsområder, som betyder at syge, sårbare og udsatte svigtes. 

Der er derfor behov for at offentligt ansatte tør spytte ud, og at de kender reglerne for deres ytringsfrihed. Det gælder også deres ledelse, hvor mange desværre har svært ved at håndtere det, når deres medarbejdere udtrykker kritik. 

Arrangørudtalelser

Du finder her et udpluk af referencer fra arrangører fra afholdte arrangementer. Ønsker du kontaktoplysninger på de pågældende arrangører, kan de naturligvis rekvireres.

Du skal også have en stor tak herfra. Det var et rigtigt fint oplæg, som uden tvivl gav de studerende en væsentlig indsigt i, hvordan vilkårene kan være i praksis, deres rolle som fagperson og etiske forpligtelser. Jeg ser gerne at du kommer på besøg igen. Du får hvert fald den varmeste anbefaling herfra.
Arrangør af gæsteforelæsning på uddannelse, Syddanmark

“Maj holdt sit foredrag hos AOF Center Sydjylland i både Vejle og Esbjerg i februar 2018.
På podiet udstråler Maj indføling, indignation og omsorg for de mennesker, hun har arbejdet med og ikke mindst de mennesker, der er hendes tilhørere, og som måske står i samme situation som hun selv gjorde.
Maj er veltalende og engageret, og det personlige islæt i hendes foredrag holder uden problemer tilhørerne fanget. Vi får lov til at komme tæt på – derfor virker det”.
Brian Kronborg, leder af AOF Sydjylland.

“Var tirsdag aften til et medrivende og inspirerende foredrag om etik og ytringsfrihed i Dansk Socialrådgiverforening med Maj Thorsen”.
Arrangør, nordjysk arbejdsplads.

“Tusind tak for igår. Et meget inspirerende og tankevækkende oplæg. Du var god til at få debat i gang, og alle er kommet idag for at takke mig for en god eftermiddag. Vi vil helt sikkert komme til at tale mere om etik og ytringsfrihed i vores LMU og på arbejdspladsen i øvrigt”.
Arrangør, nordjysk arbejdsplads.

”Jeg skriver til dig, da min bestyrelse var meget begejstrede for etikgruppens besøg her hos os i marts måned. Det har affødt det ønske, at de gerne så dig holde oplæg på vores generalforsamling”.
Arrangør, østjysk arbejdsplads.

Udtalelser fra publikum, som har været så søde at sende mig beskeder efter afholdte foredrag/gæsteforelæsninger.

Rigtig interessant at høre dig. Du er en eminent foredragsholder, og jeg tror jeg forstod lidt af, hvor voldsomt det var for dig, og hvor vigtigt det kan være at sladre – at stille sig ud til kanten af højhuset og hoppe ud. Publikum, gæsteforelæsning, Østjylland.

“Maj er muligvis bedst kendt som “Karen” der var whistleblower i Randers Kommune. Maj er yderst kompetent og har en vigtig historie at berette som kaster megen læring af sig”.
Niels Christian Barkholt, næstformand i Dansk Socialrådgiverforening.

”Jeg ville lige takke for et inspirerende oplæg her til aften, dejligt at få nyt input og høre om dine erfaringer og dit mod. Tak fordi du gør det, du gør”!! Jannie. Nordvestjysk arbejdsplads, 20/9 2017

“Tak for en spændende aften! Det var super relevant, og du var rigtig god til at inddrage folk”. Lykke. Nordvestjysk arbejdsplads, 20/9 2017.

Se mere her: tv-optrædener og https://www.altinget.dk/kommunal/artikel/tidligere-whistleblower-det-er-et-svigt-at-offentligt-ansattes-ytringsfrihed-stadig-ikke-er-bedre-beskyttet

Link til kontaktoplysninger